Ciasteczka maślane są wykonane z pasji i wieloletniego doświadczenia tworzenia smacznych przekąsek słodkich. Ciasteczka maślane są wykonane z wysokiej jakości składników połączonych z umiejętnościami i starannością wymaganą przez wszystkich, którzy je spożywają. Oferujemy pyszne ciasteczka maślane robione przez prawdziwych ludzi, a nie roboty.
Robimy ciasteczka maślane, które sami chcielibyśmy zjeść i jemy. Pieczemy je tak jak zawsze, z najlepszej jakości naturalnych składników i sprawnymi rękoma. Używamy wyłącznie masła, mąki i innych naturalnych składników pochodzących od polskich dostawców.
Ciasteczka maślane pieczone ręcznie
Wszystko co pieczemy w ciastkarni nanuna jest robione przez prawdziwych ludzi. Ręcznie przesiewamy i ważymy nasze składniki, testujemy naszą mieszankę pod kątem konsystencji, pieczemy ciasteczka maślane aż do uzyskania odpowiedniego zapachu i sprawdzamy każde z nich na oko. W ten sam sposób robimy to od zawsze.
Ciasteczka maślane z wysokiej jakości składników
Do wszystkich naszych ciasteczek maślanych używamy najlepszej jakości naturalnych składników. Nasze masło jest produkowane w Polsce, mąka do naszych ciastek jest mielona bez dodatków. Chcemy, aby nasze wypiekane ciasteczka maślane miały najlepszy smak, dlatego używamy tylko masła.
Ciasteczka maślane z dbałością o szczegóły
W ciastkarni nanuna przywiązujemy dużą wagę do szczegółów. Chcemy, aby nasze ciasteczka maślane wyglądały i smakowały tak zniewalająco, jak to tylko możliwe. Każda sowa, kotek i miś są sprawdzane, aby upewnić się, że ich dziób, ogon i łapa są nienaruszone, zanim nasze ciasteczka maślane trafią do pieca, a członkowie zespołu sprawdzają każde z nich, zanim trafią do opakowania.
Zanim ciasteczka maślane trafią do Ciebie, zostanie sprawdzone i otrzyma kciuki w górę od różnych pracowników ciastkarni nanuna.
Jak przygotować ciasteczka maślane?
Ciasteczka maślane to poezja smaku z nutką wspomnień. Robienie ciasteczek maślanych jest jednym z najbardziej satysfakcjonujących projektów piekarniczych. Nie ważne skąd jesteś, gdzie dorastałaś, jakie masz przekonania. Ciasteczka maślane są dla każdego, zarówno tych z południa, jak i tych z północy, tych ze wschodu oraz zachodu. Ciasteczka maślane są dla każdego. Nie ważne czy je kupujesz świeże, jeszcze ciepłe, czy tylko z puszki, za każdym razem gdy je wkładasz do ust wracają wspomnienia. Wspomnienia dzieciństwa, błogich, beztroskich chwil spędzonych w bezpiecznym, wśród kochających i wspierających bliskich. Każde ciasteczka maślane są pyszne - jestem ich fanką.
Upewnij się, że masło i mleko są zimne
Jeśli masło jest ciepłe, nie będziesz w stanie odpowiednio go wkroić i pozostawisz różne małe kawałki schłodzonego masła w całym cieście, co spowoduje powstanie tych płatkowatych kieszonek i herbatników o lekkiej teksturze, o których wszyscy marzymy. Jeśli masło jest miękkie, wtopi się w mąkę, co spowoduje, że ciastka będą cięższe i nie urosną tak dobrze.
Piecz ciasteczka maślane w wysokiej temperaturze
Pieczenie w temperaturze około 230°C (różne przepisy mogą mieć niewielkie różnice w temperaturze pieczenia) pozwoli na maksymalne wyrośnięcie i zarumienienie się ciasta.
Tylko masło, bez kompromisów
Masło kontra skrobia to dylemat każdego twórcy ciasteczek maślanych. Ja zawsze skłaniam się ku masłu ze względu na jego smak. Wycinaj kółka foremką do ciastek lub herbatników, robiąc kółka jak najbliżej siebie, aby wykorzystać jak najwięcej ciasta w pierwszej rundzie wycinania. Nie przekręcaj wykrawacza podczas wciskania i wyciągania, ponieważ spowoduje to zaklejenie warstw ciasta i uniemożliwi im wyrośnięcie na najwyższe poziomy. Użyj noża z ostrą krawędzią; nie chcesz użyć szklanki, która nie przetnie ciasta czysto i ściśnie warstwy, utrudniając proces wyrastania.
Używam foremki do wycinania ciastek, aby uzyskać grube ciastka. Wielkość ciastek maślanych ma wpływ na ich czas pieczenia.
Jak przechowywać ciasteczka maślane
Po pierwsze, możesz przechowywać ciasto na ciasteczka maślane w lodówce do 5 dni, co jest naprawdę świetnym pomysłem, co oznacza, że możesz upiec połowę swoich ciasteczek jednego dnia, a połowę kilka dni później. Świeże domowe, gorące ciasteczka dwa razy w ciągu jednego tygodnia - to całkiem atrakcyjna perspektywa.
Możesz również przechowywać ostudzone ciasteczka maślane w zamrażarce na okres do 3 miesięcy. Najlepiej zamrażać je w dniu, w którym zostały przygotowane, jak tylko całkowicie ostygną.